south-korea

Sydkorea

Hetast just nu

Filter
  • Yaki sushi nori 10 ark 25g
  • Udon Nudelkopp Skaldjur 173g
  • Udon Nudelkopp Spicy 173g
    YITH Badge
  • Bibigo Sjögräschips (BBQ) 5g
  • Marinad Korean Fried Chicken 120g
  • Bulgogimarinad koreansk BBQ 80g
  • Samyang Rosé (Först i Europa)
    YITH Badge
    3 för 100:-
  • Samyang Quattro Cheese (Först i Europa)
    YITH Badge
    5 för 150:-
  • Skivad Kimchi Bibigo 150g
  • Soba-nudlar Sempio 1.3kg
  • Volcano Blast Youmi Snabbnudlar
    YITH Badge
  • Sun Kissed Tomato Youmi Snabbnudlar
  • Say Cheeze Youmi Snabbnudlar
  • Creamy Carbonara Youmi Snabbnudlar
  • Gochugaru finmalet Nongshim 500g
  • Jjajang Black Bean Paste 500g
  • Shin Ramyun Stir-Fry Nongshim (Först i Sverige)
    YITH Badge
    5 för 80:-
  • Koreanskt fint havssalt 500g
  • Udon koreanska torkade 200g
  • Gochujang i tub 3-pack
    YITH Badge
  • Gochujang chilipasta Sempio 170g
    YITH Badge
    2 för 79:-
    Bästa
    val
  • Gochujang chilipasta Sempio 1kg
    YITH Badge
  • Wokad Kimchi i burk Vegansk 160g
    YITH Badge
  • Rice Cake Sticks 600g
    On Sale
    Sale!
    %
    Off
    12
    Save 10 kr
    10kr
    12%
    10
    kr
  • Samyang Hot Chicken Ramen 3x Spicy
    YITH Badge
    5 för 99:-

Koreanska köket (koreanska: 한국요리 hangukyori) har växt fram under många århundraden av sociala och politiska förändringar. Dess rötter kan man spåra ur legender om forntiden. Det koreanska köket har utvecklats ur det forna jordbrukets och de nomadiska traditionerna i södra Manchuriet och norra koreanska halvön till ett komplext samspel mellan natur och kulturella trender. Måltider som äts av såväl den kungliga familjen som vanliga koreanska medborgare har reglerats av kultur och etikettregler som är unika för Sydkorea.

Det koreanska köket består oftast av ris, nudlar, tofu, grönsaker och kött. Traditionella koreanska måltider innehar oftast många sidorätter (banchan) och ångkokat ris. Kimchi, en kryddstark grönsaksrätt som är Koreas nationalrätt[1] serveras vanligtvis till varje måltid. Koreansk mat innehåller oftast ris, buljongsoppa, doenjang (en jäst sojabönspasta), sojasås, salt, vitlök, ingefära och gochujang (chilipasta).Dessutom har koreansk BBQ gjort sig känt världen runt, där man oftast i koreanska restauranger tillagar maten själv. Bulgogi är en av de mest populära marinaderna och dippsåserna som förknippas med koreansk barbeque. En annan känd rätt som blivit känd utanför Sydkorea är street fooden tteokbokki, en härlig och värmande rätt baserad på rice cakes som dränks i en kryddstark och söt gochujangsås.

Här hittar du alla väsentliga basvaror och snabbrätter så att du kan dels hitta en ny favorit och dels laga de rätterna du redan älskar.