Länder
Basvaror
Drycker
Smaksättning
Såser
Snacks & Godis
Porslin & Kök
Snabblagat
Nudlar
Nya produkter
Erbjudande
- Presentkort
Indien
Hetast just nu
-
Tamarind, Suree 227g
- Lägg till
- Betygsatt 4.82 av 5
- 44,99 kr
-
Chiliflakes, Extra Hot 100g
- Lägg till
- Betygsatt 4.83 av 5
- 35,99 kr
-
Krossad Ingefära 210g
- Lägg till
- Betygsatt 4.64 av 5
- 49,99 kr
-
Vindaloo, Indiens hetaste currygryta 283g
- Lägg till
- Betygsatt 4.33 av 5
-
43,99 kr38,00 kr
-
Aromatiskt Basmatiris 1kg
- Lägg till
- Betygsatt 4.84 av 5
- 62,99 kr
-
Mixed Pickle (Mango & Lime) 283g
- Lägg till
- Betygsatt 4.79 av 5
-
49,99 kr42,00 kr
-
Tilda Basmatiris 5kg
- Lägg till
- Betygsatt 4.92 av 5
- 299,99 kr
-
Ingefärste gold Kili 180g
- Lägg till
- Betygsatt 4.29 av 5
- 52,99 kr
-
Pappadum vitlök, indiskt flatbröd 10st 100g
- Lägg till
- Betygsatt 4.67 av 5
-
39,99 kr32,00 kr
-
Limeblad, kaffirblad 28g
- Lägg till
- Betygsatt 4.83 av 5
- 44,99 kr
-
Korianderfrön hela 50g
- Lägg till
- Betygsatt 4.57 av 5
- 39,99 kr
-
Pappadum Patak’s 10 st 100g
- Lägg till
- Betygsatt 4.78 av 5
-
39,99 kr32,00 kr
-
Picklad Stark Chili i Olja 480g
- Lägg till
- Betygsatt 4.93 av 5
- 54,99 kr
-
Garam Masala Currypulver 100g
- Lägg till
- Betygsatt 4.80 av 5
- 24,99 kr
-
Premium Basmatiris 1kg
- Lägg till
- Betygsatt 4.86 av 5
- 53,99 kr
-
Chilipulver, Finmalet 100g
- Lägg till
- Betygsatt 4.77 av 5
- 21,99 kr
-
Indisk Svartpeppar 100 gram
- Lägg till
- Betygsatt 4.38 av 5
- 33,99 kr
-
Kyckling Madras, Currypasta 283g
- Lägg till
- Betygsatt 4.75 av 5
-
43,99 kr38,00 kr
-
Kokosolja 500ml
- Lägg till
- Betygsatt 4.80 av 5
- 54,99 kr
-
Ghee (Skirat Smör) 500g
- Lägg till
- Betygsatt 3.63 av 5
- 97,99 kr
-
Basmatiris Extra Långkornigt 2kg
- Lägg till
- Betygsatt 4.50 av 5
- 99,99 kr
-
Hel Spiskummin 50g
- Lägg till
- Betygsatt 4.78 av 5
- 39,99 kr
-
Koriander 210g
- Lägg till
- Betygsatt 4.13 av 5
- 49,99 kr
-
Sticky Rice, Kletris 4,5kg
- Lägg till
- Betygsatt 5.00 av 5
- 189,99 kr
-
Korma, Mild Currypasta 290g
- Lägg till
- Betygsatt 4.86 av 5
-
43,99 kr38,00 kr
-
Madras Mild Currypulver 100g
- Lägg till
- Betygsatt 4.80 av 5
- 24,99 kr
-
Rosenvatten 190 ml
- Lägg till
- Betygsatt 5.00 av 5
- 29,99 kr
-
Tandoori Laga Enkelt 312g
- Lägg till
- Betygsatt 5.00 av 5
-
43,99 kr38,00 kr
-
Extra Het currypasta 283g
- Lägg till
- Betygsatt 4.91 av 5
-
43,99 kr38,00 kr
-
Garam Masala, Currypasta 283g
- Lägg till
- Betygsatt 4.78 av 5
-
43,99 kr38,00 kr
-
Svart Kardemumma Hela 50g
- Lägg till
- Betygsatt 4.86 av 5
- 42,99 kr
-
Tikka Masala, laga enkelt 300g
- Lägg till
- Betygsatt 4.83 av 5
-
43,99 kr38,00 kr
-
Indisk Pickled Lime Hot 500g
- Lägg till
- Betygsatt 4.50 av 5
- 54,99 kr
-
Indisk Sweet Chili-Mangosås Encona 142ml
- Lägg till
- Betygsatt 4.00 av 5
- 42,99 kr
-
Het Mango Chutney 340g
- Lägg till
- Betygsatt 4.71 av 5
-
52,99 kr45,00 kr
-
Tellicherrypeppar 70g
- Lägg till
- Betygsatt 4.67 av 5
- 79,99 kr
-
Kala Namak Svart Salt 100g
- Lägg till
- Betygsatt 4.89 av 5
- 29,99 kr
-
Thailändskt Brunt Jasminris 1kg
- Lägg till
- Betygsatt 5.00 av 5
- 39,99 kr
-
Garam Masala 85g
- Lägg till
- Betygsatt 5.00 av 5
- 54,99 kr
-
Bockhornsklöver hela frön 50g
- Lägg till
- Betygsatt 4.60 av 5
- 29,99 kr
-
Butter Chicken, Currypasta 300g
- Lägg till
- Betygsatt 4.22 av 5
- 49,99 kr
-
Mango Pickle Hot (Mango med Indiska Kryddor) 500g
- Lägg till
- Betygsatt 4.30 av 5
- 54,99 kr
-
Indisk Garlic Pickle 500g
- Lägg till
- Betygsatt 4.33 av 5
- 54,99 kr
-
Biryani, currypasta 283g
- Lägg till
- Betygsatt 4.56 av 5
- 55,99 kr
-
Chilipeppar, smakrik och het 80g
- Lägg till
- Betygsatt 4.56 av 5
- 34,99 kr
-
Madras Currypulver Het 100g
- Lägg till
- Betygsatt 4.82 av 5
- 24,99 kr
-
Mald Vitlök & Ingefära 300g
- Lägg till
- Betygsatt 4.71 av 5
- 56,99 kr
-
Haldi Gurkmeja 100g
- Lägg till
- Betygsatt 4.92 av 5
- 21,99 kr
Det indiska köket är en av världens mest mångfacetterade och smakrika matkulturer, format av tusentals år av historia, regional variation och kulturella influenser. Från färg- och kryddstarka curryrätter till sötma och familjaritet i desserter som gulab jamun, bjuder det indiska köket på en kulinarisk resa som är både smakrik och varierad.
Den indiska maten varierar stort beroende på vilken region, religion och vilket klimat vi besöker. Det finns dock några större drag. I nordindien hittar vi fylliga och krämiga curryrätter som butter chicken och daal makhani. Bröd som naan, roti och paratha är viktiga tillbehör. Kryddor som kardemumma, kanel och kryddnejlika är vanliga. I de olika curryrätterna är syran ett viktigt inslag och kommer här från mangopulver. De nordindiska rätterna känner vi igen eftersom de serveras på restauranger i västvärlden.
Sydindien är känt för sina kryddstarka och de syrliga smakerna kommer istället från tamarind. Med ris tillbehör och linser som bas är rätter som sambar (en linssoppa) och dosa (ris- och linscrêpe) vanliga. Curryblad, torkad chili och korianderfrön är bara några av dom kryddor som ingår i en sambarblandning. Kokosnöt används också flitigt i både matlagning och som olja. Som bröd till maten serveras pappadum, ett gott, tunt, friterat bröd gjort av linsmjöl, eller gram (kikärtsmjöl).
I västra Indien har vi Goa med starka portugisiska influenser, känt för sina skaldjursrätter och kryddiga vindaloo. Gujarat, å andra sidan, är känt för sitt vegetariska kök och sötsura smaker. Jordnötter är vanligt i den västindiska maten precis som kokosnöt och torkad röd chili.
Östindien, Bengalens kök är rikt på färska grönsaker och frukt eftersom klimatet passar så bra för odling. Även fisk och ris. Här används senapsfrön och -olja som huvudingredienser, eller i blandningar som Paanch Phoran. Desserten rasgulla är särskilt populär här.
Det indiska köket är synonymt med kryddor, som inte bara tillför smak utan också används för medicinska egenskaper enligt den ayurvediska traditionen. Kryddblandningen garam masala, som betyder “het blandning”, är ett vanligt inslag i många rätter. Andra viktiga kryddor är gurkmeja, spiskummin, koriander och ingefära, vilka används både färska och torkade.
En stor del av Indiens befolkning är vegetarianer, vilket har lett till en kreativ användning av grönsaker, baljväxter och mejeriprodukter. Rätter som paneer tikka, aloo gobi och chana masala är exempel på detta. Samtidigt är det icke-vegetariska köket också rikt och varierat, med kyckling, lamm och fisk som vanliga ingredienser.
Indiska måltider handlar inte bara om smak utan också om färg och presentation. Ris och bröd är vanliga basvaror, och rätterna kompletteras ofta med chutney, pickles och yoghurt för att balansera smakerna. Dessutom är indiska sötsaker, som jalebi och laddu, en viktig del av både vardag och fest. Oavsett om du ska köpa picklade tillbehör, ris, laga något indiskt från grunden eller vill ha en snabb, färdig currypasta till vardagsmiddagen så har vi det här!
Det indiska köket är en av världens mest mångfacetterade och smakrika matkulturer, format av tusentals år av historia, regional variation och kulturella influenser. Från färg- och kryddstarka curryrätter till sötma och familjaritet i desserter som gulab jamun, bjuder det indiska köket på en kulinarisk resa som är både smakrik och varierad.
Den indiska maten varierar stort beroende på vilken region, religion och vilket klimat vi besöker. Det finns dock några större drag. I nordindien hittar vi fylliga och krämiga curryrätter som butter chicken och daal makhani. Bröd som naan, roti och paratha är viktiga tillbehör. Kryddor som kardemumma, kanel och kryddnejlika är vanliga. I de olika curryrätterna är syran ett viktigt inslag och kommer här från mangopulver. De nordindiska rätterna känner vi igen eftersom de serveras på restauranger i västvärlden.
Sydindien är känt för sina kryddstarka och de syrliga smakerna kommer istället från tamarind. Med ris tillbehör och linser som bas är rätter som sambar (en linssoppa) och dosa (ris- och linscrêpe) vanliga. Curryblad, torkad chili och korianderfrön är bara några av dom kryddor som ingår i en sambarblandning. Kokosnöt används också flitigt i både matlagning och som olja. Som bröd till maten serveras pappadum, ett gott, tunt, friterat bröd gjort av linsmjöl, eller gram (kikärtsmjöl).
I västra Indien har vi Goa med starka portugisiska influenser, känt för sina skaldjursrätter och kryddiga vindaloo. Gujarat, å andra sidan, är känt för sitt vegetariska kök och sötsura smaker. Jordnötter är vanligt i den västindiska maten precis som kokosnöt och torkad röd chili.
Östindien, Bengalens kök är rikt på färska grönsaker och frukt eftersom klimatet passar så bra för odling. Även fisk och ris. Här används senapsfrön och -olja som huvudingredienser, eller i blandningar som Paanch Phoran. Desserten rasgulla är särskilt populär här.
Det indiska köket är synonymt med kryddor, som inte bara tillför smak utan också används för medicinska egenskaper enligt den ayurvediska traditionen. Kryddblandningen garam masala, som betyder “het blandning”, är ett vanligt inslag i många rätter. Andra viktiga kryddor är gurkmeja, spiskummin, koriander och ingefära, vilka används både färska och torkade.
En stor del av Indiens befolkning är vegetarianer, vilket har lett till en kreativ användning av grönsaker, baljväxter och mejeriprodukter. Rätter som paneer tikka, aloo gobi och chana masala är exempel på detta. Samtidigt är det icke-vegetariska köket också rikt och varierat, med kyckling, lamm och fisk som vanliga ingredienser.
Indiska måltider handlar inte bara om smak utan också om färg och presentation. Ris och bröd är vanliga basvaror, och rätterna kompletteras ofta med chutney, pickles och yoghurt för att balansera smakerna. Dessutom är indiska sötsaker, som jalebi och laddu, en viktig del av både vardag och fest. Oavsett om du ska köpa picklade tillbehör, ris, laga något indiskt från grunden eller vill ha en snabb, färdig currypasta till vardagsmiddagen så har vi det här!