Svart vitlök är vitlök som förändrats helt och hållet i smak och utseende genom maillardreaktion, vilket sker efter vitlök utsatts för jämn värme under en längre tid på minst tio dagar. Resultatet är en unik vitlök som inte alls längre smakar vitlök utan har fått en sötare och fylligare, umamirik smak som vissa har jämförts som tryffelliknande och med balsamvinäger eller lakrits. Även konsistensen förändras helt till geléaktig vilket tillåter den att mosas till en pasta. Och framför allt blir den till en mångsidig ingrediens, då den kan användas som smaksättare som fond i grytor, soppor, ramen, udon och marinader. Skivad, som pasta eller rå, prova att använda i smör, som dipp eller i köttfärs. Dessa svarta vitlökar kommer från Japan och kallas då kuru ninniku. Där förkroppsligar de umami, och anses vara en hälsosam delikatess. 150g.
Otto michael Schneider –
Mycket gott! Tyvärr inte ofta på lagret.
Tyckte du att denna recension var hjälpsam?
För att rösta på en recension så behöver du vara inloggad
Fredrik Pelli –
Tyckte du att denna recension var hjälpsam?
För att rösta på en recension så behöver du vara inloggad
Michael Schneider –
Bästa svarta vitlök i Sverige!
Tyckte du att denna recension var hjälpsam?
För att rösta på en recension så behöver du vara inloggad
Per Johansson –
Beroendeframkallande!
Tyckte du att denna recension var hjälpsam?
För att rösta på en recension så behöver du vara inloggad