Beskrivning
Sōmen (素麺, そうめん) är tunna Japanska vetenudlar, ofta mindre än 1,3 mm i diameter. Somen serveras oftast kalla med en mild buljong eller tsuyu vid sidan av som nudlarna kan doppas i. Mellantinget mellan Somen och Udon (tjocka vetenudlar) heter hiyamugi.
Koknings instruktioner:
- Fyll en kastrull med 2 liter vatten till två 2 portioner (200 gram). Förbered en stor skål med vatten och var redo med cirka 20 isbitar.
- När vattnet kokar, lägger du i nudlarna, se till att skilja dem åt så dom inte fastnar för mycket i varandra, stormkoka inte.
- Koka så länge som det står på paketet och rör försiktigt runt i grytan med ett par chopsticks för en ordentligt asiatisk känsla.
- Häll av i ett fint durkslag, och skölj under rinnande vatten tills de blivit lite kallare så det går att
- Tvätta nudlarna under rinnande vatten och sänk dom i vattenbadet med durkslaget. Gnugga dessa nu försiktigt mellan händerna för att få bort en tunn hinna som bildats.
- Lyft ut nudlarna, byt till vatten och tillsätt isen, sänk dom och rör runt ca 10 sekunder.
- Klart! Låter krångligare än vad det är och resultatet blir riktigt smarrigt!
I koreansk mat så används dess tunna nudlar bland annat i den kalla (eller varma) sopprätten
janchi-guksu, och i
kong-guksu, som är kall bönsoppa.
Emiko Johansson –
Tyckte du att denna recension var hjälpsam?
För att rösta på en recension så behöver du vara inloggad
Ena Coric –
Tyckte du att denna recension var hjälpsam?
För att rösta på en recension så behöver du vara inloggad
Conny Lind –
Bra och goda nudlar, bra leverans och smidigt.
Tyckte du att denna recension var hjälpsam?
För att rösta på en recension så behöver du vara inloggad
Faith Valdner –
Taiwanesisk somen ska man ha, de här är inte lika goda.
Tyckte du att denna recension var hjälpsam?
För att rösta på en recension så behöver du vara inloggad
Maj Elisabet Kolskog –
Älskar dem
Tyckte du att denna recension var hjälpsam?
För att rösta på en recension så behöver du vara inloggad
Hannah Edgren –
Var lite roliga att testa men kändes smaklösa. Tror jag måste testa med fler maträtter då jag inte tycker de blev så bra soppa åtminstone.
Tyckte du att denna recension var hjälpsam?
För att rösta på en recension så behöver du vara inloggad
Sofia Almå –
Tyckte du att denna recension var hjälpsam?
För att rösta på en recension så behöver du vara inloggad
J –
★★★★★
Tyckte du att denna recension var hjälpsam?
För att rösta på en recension så behöver du vara inloggad
Lina Martinsson –
Tyckte du att denna recension var hjälpsam?
För att rösta på en recension så behöver du vara inloggad
Maj Kolskog –
Väldigt goda
Tyckte du att denna recension var hjälpsam?
För att rösta på en recension så behöver du vara inloggad
Ida Lindvall –
Tyckte du att denna recension var hjälpsam?
För att rösta på en recension så behöver du vara inloggad
Alexandra Svahn –
Tyckte du att denna recension var hjälpsam?
För att rösta på en recension så behöver du vara inloggad
Berita Dormeijer –
Tyckte du att denna recension var hjälpsam?
För att rösta på en recension så behöver du vara inloggad
Ann-Cathrine Niskanen –
Tyckte du att denna recension var hjälpsam?
För att rösta på en recension så behöver du vara inloggad
Jenny –
Älskar dessa! Slänger ihop enkelt med en buljong istället för snabbnudlar.
Tyckte du att denna recension var hjälpsam?
För att rösta på en recension så behöver du vara inloggad
Ida –
En stapelvara hemma! En bra och god sort av somen som är lika god kall som varm. Rekommenderas!
Tyckte du att denna recension var hjälpsam?
För att rösta på en recension så behöver du vara inloggad
Antibal –
Jävligt schysst somen, märktes att det var kvalité direkt på förpackningen.
Tyckte du att denna recension var hjälpsam?
För att rösta på en recension så behöver du vara inloggad